Jorge Pardo a l’auditori d’Alcúdia amb Toni Cuenca Trio i la BMMA

per Jaume Sampol

Ahir vespre, diumenge 23 de Septembre, Alcúdia va acollir a una de les llegendes vives del jazz i del flamenc, Jorge Pardo. No quedava butaca per omplir, de dalt a baix totes les files bollien d’excitació. Així com anàvem entrant ens miràvem i tots portàvem un somriure ample, semblàvem nis que entràvem al circ…no teniem cap dubte de que anàvem a passar una bona estona. I és que qui feia possible la conjunció dels talents que sortirien a l’escenari era res més i res manco que Toni Cuenca, músic illenc tot terreny, contrabaixista de jazz que el vos podeu trobar qualcun dia fent una substitució a l’orquestra simfònica, músic d’una trajectòria sòlida i fructífera. Amb ell, formant trio, Agustí Aguiló al piano i a la veu i Toni Cuenca junior a la bateria. Darrera de tots ells, dirigits per Jaume Garcia, una colla de músics amateurs demostrant que amb estudi i il.lusió et poses a l’altura dels millors professionals. Estic parlant de la Banda Municipal de Música d’Alcúdia, un deu a tots ells!

Fa uns anys es va presentar a Artà l’espectacle Ànima flamenca. Es tracatven de temes originals de Jorge Pardo arrenjants per Toni Cuenca per a trio amb orquestra i solista. En aquell cas l’orquestra la integraven alumnes del Conservatori superior de les illes. Alcúdia acollia ahir aquesta ànima flamenca, sí bé els temes propiament de jazz, sense flamenc, s’endugueren més temps del total del concert. És així perquè abans de que sortís Jorge Pardo, el trio amb la banda deleitaren al públic amb uns standards, ambientant la sala i ganyant-se ens pocs minuts a tota l’audiència. Del saxofonista-flautista caldria demanar-se, què és abans el músic flamenc o el músic de jazz. Recordem que va formar part del sextet de Paco de Lucía que enregistrà en directe uns dels mítics discs del guitarrista Live…One summer night, com que va tocar amb Camarón de la Isla o que ha sigut sol.licitat per Chick Corea. En qualsevol cas, és un músic fenomenal al qui cal agraïr la bona sintonia amb els músics de la banda.

Aplaudeixo la iniciativa i l’organització de l’ajuntament d’Alcúdia, que novament ens oferix un concert de primera qualitat amb preus ajustats.

Una resposta a «Jorge Pardo a l’auditori d’Alcúdia amb Toni Cuenca Trio i la BMMA»

Els comentaris estan tancats.