Jaume Sampol

Jaume Sampol Sampol obté la formació professional de piano anant a classes amb Yuko Mitzutani i es llicencia en Llenguatge musical al Conservatori Superior de les Illes Balears. Paral.lelament realitza estudis de composició amb Miquel Segura i es forma en el cant amb els professors Eulàlia Salbanyà i Tomeu Català.

Sempre ha estat relacionat amb el món coral. De 2002 a 2005 va dirigir la coral de Sa Pobla. Als anys de formació va cantar amb la Coral de la UIB i posteriorment ha cantat amb els conjunts de cambra Collegium Vocale, Poema Harmònic i Acadèmia 1830.

Des de 2002 és director i professor a l’acadèmia L’Aula dels músics. Entre les seves composicions destaca la col.lecció de cançons amb poemes de Costa i Llobera per a tenor, piano i flauta, que fou presentada al llarg del 2004 per tota Mallorca i part de Barcelona en conmemoració del 150è aniversari del naixement del poeta.

El 2013 Acadèmia 1830 va presentar a Sant Felip Neri de Palma, sota la direcció de Fernando Marina, la peça per a cor mixt A Mallorca, amb lletra del poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel. El Juny de 2017 foren estrenades les obres Cant de Ramon i Espurnes d’un somni d’amor per a orquestra, cor i solistes en el marc de l’homenatge a Ramon Llull en el 700è aniversari de la seva mort. El muntatge i direcció d’aquesta estrena va ser a càrrec de Llorenç Gelabert.

Ha col.laborat també en projectes de la Universitat de les Illes Balears posant banda sonora a curts d’animació. L’estiu de 2018 crea la marca PIANO SAMPOL partitures per atracar a professors i estudiants de qualsevol indret del món tot el material didàctic per aprendre a tocar piano que ha anat creant des de 2002 i segueix desenvolupant en l’actualitat.